De natuur in.

Wat is er fijner in deze tijd, dan de natuur in te gaan. De tijd gaat steeds sneller en de mens letten steeds minder op de omgeving. Alles moet vlug vlug vlug. Alsof alles en iedereen permanent in hyperdrive staat. Althans zo ervaar ik dat.

De natuur geeft mijn rust, samen met mijn PlantNet app ga ik erop uit. Onderweg neem ik foto’s van de mooiste bloemen, kijk naar de kleinste beestjes en let ik op de eikenprocessierups (geen fijne rupsen, als je ze ziet maak dan en melding bij de gemeente of provincie, dan kunnen ze ze weghalen).

Rhododendron

En mijn hoofd komt heerlijk tot rust, geen stress, alleen maar natuur. Niks zweverigs gewoon genieten van de frisse lucht, de planten, dieren en het gekwetter van de vogels. Als je echt de tijd ervoor neemt dan besef je dat er zoveel te zien en te horen is. Sta maar eens 3 minuten stil op 1 plek in het bos en kijk en luister.

Bruidsbloem

Onlangs heb ik nog een steenhommel naar een witte klaver geleid om op krachten te komen, de natuur een klein beetje helpen vind ik geweldig. Deze was blij om wat lekkers te kunnen drinken.

Steenhommel op witte klaver

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s