New York (dag 1)

Vanochtend waren we vroeg op en hebben we besloten om een aantal dingen van ons lijstje te doen. Wakker worden en genieten van het uitzicht op het Empire State building ontbreekt natuurlijk niet op ons lijstje. 

Eerst hebben we lekker ontbeten, een echt Amerikaans ontbijt met aardappelen (oef, zo op de lege maag). Die hebben we als enige niet opgegeten… En qua drinken kwamen we niets tekort, koffie, jusdorange en hetgeen waar ik altijd enorm blij van word in New York is water! Heerlijk, fris en die is altijd gratis. Daar hou ik van. 😄 

Daarna met de taxi naar battery park.

We zitten in een enorm fijne taxi met een glazen dak, dan kun je de hoogbouw nog beter zien.

Bij onze bestemming aangekomen komt er zo’n mannetje naar ons toe, met een heel verhaal dat er al een rij van twee uur staat en dat we op een bepaalde plek kaartjes moeten kopen bladibla. Wij, nuchtere Hollanders, wilden nog even rondkijken en liepen verder, hebben we op een andere plek kaartjes gekocht en wat bleek, was er helemaal geen rij van twee uur. We hebben alles in twee uur gedaan. 

Zo hop met de kaartjes op de statue cruises boot 

en varen maar! We hebben het vrijheidsbeeld al eens van veraf gezien, maar de keuze om haar van dichtbij te bekijken Is echt een aanrader. Ze Is echt prachtig als je vlak bij haar staat! Aanschouw:

En tegenover haar is de prachtige skyline te zien van New York. Oh haaaiii! 😄 

En nog eentje in de zon dan! Je kon nog veel dichterbij komen, maar dan moest je van tevoren reserveren en zag je niet zoveel meer dan van waar we nu stonden. 

Nadat we haar genoeg bewonderd hadden, er moest nog wat te bewonderen blijven voor de rest van de vakantiegangers, zijn we naar Ellis Island gegaan. Daar staat het museum of national immigration. En mijn vriendin heet zo, dus maakt dat het extra speciaal. 😊

Op de terugweg zijn we langs de Charging bull of Wallstreet, een koperen stier, gewandeld. De stier was bedoeld als kerstcadeau voor de inwoners van New York. Het was zo druk dat ik geen normale foto kon nemen. Dus heb een mooie gevonden op Google. 😋

We beseften ook dat we al redelijk wat trek hadden en hebben lekker bij een sushizaakje Bento sushi & noodles geluncht. Zo handig, het staat al netjes klaar, je pakt een bakje, rekent af, zoekt een plekje en smullen maar! En het is echt heel lekker! 😋

Onze buikjes gevuld en op naar het National museum of the American Indian. Waar zoveel moois te zien was dat ik hieronder voor zichzelf laat spreken.

Na dit mooie museum was het tijd voor een drankje, als je hier om ice tea vraagt krijg je ook echte iced tea, suiker mag je zelf toevoegen. Ik vind het heerlijk zo zonder suiker, lekker fris! Manlief had een Japans biertje was voor de afwisseling weleens lekker was. Het is gemiddeld 30 graden in New York,  dus we hebben altijd water mee en doen veel vroeg in de morgen. Musea hebben fijn airconditioning.

Na al het gewandel was het alweer tijd voor het avond eten, we gaan ui eten bij TAO,  waarbij je door een deur moet en door nog een deur en dan een lange gang door. Daarna kom je in een enorme ruimte die je niet zou verwachten van buitenaf. 

Met een enorm beeld van Shiva waarop geprojecteerd werd. 

Het avondeten was geweldig, dumplings en crispy shrimp als voor gerechtjes, omnomnom. En dan als hoofdgerecht black cod en pork belly. Echt zoooo lekker!! 

De buikjes zijn vol, dag 1 zit er op en we kunnen terug kijken op een geweldige eerste dag. 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s