Geplaatst in Gezond eten en leven, Uncategorized

Dag 15, 16, 17 en 18 van de 30 dagen Suikervrij Challenge!

Dag 15

Toen merkte ik dat ik weer grieperig begon te worden (was ik blij dat ik een thuiswerkdag had), dus heb ik twee crackers met pindakaas gegeten en de rest van de dag water gedronken, met lunch weer twee crackers. Mijn maag vond het allemaal maar niks dus ik hield het daar maar bij. Het avondeten was rijst met ragout en daarna vroeg naar bed.

Dag 16

Ontbijt was weer 2 crackers, brrrr mijn maag is echt niet blij (gelukkig nog een thuiswerkdag), ik heb als lunch ook weer 2 crackers… Het schiet niet echt op en ’s avonds heb ik weer rijst met ragout en een salade. Dit is al de derde keer dat ik griep heb en of het ligt aan mijn eetwijze of ik ben nog niet immuun voor deze varianten. Het heerst wel, vriendlief was vorige week ziek, misschien heb ik daar een staartje van mee gekregen.
dag 16 avond

Tussentijdse gedachtegang

Ondertussen ben ik het even zat, vanaf dag 1 dat ik de challenge aanging was het ineens een moetje geworden en dat voelt nog steeds zo! Of ik een goede reden had? Ik was benieuwd of het veel zou schelen of het veel verschilde met mijn eigen levensstijl. Hoe dan? Nou, nog gezonder eten, puurder eten, meer zelf maken, als sausjes, jus en mixjes voor nasi bijvoorbeeld. Roken en drinken doe ik niet, water en thee zijn mijn dagelijkse dorstlessers en ik eet al geen koekjes bij de koffie of thee. Tussendoortjes zijn altijd gezond als een stukje fruit, een cracker of een worteltje. Ik hoef het al helemaal niet voor mijn gewicht te doen. Dus ik heb bedacht om eens te kijken op dag 17 of, nu ik over de helft ben, ik al iets merk. (Ik geef nu niet op ofzo, maar ik merk dat ik er iets mee moet, anders blijft het sluimeren!)

Dag 17

Ik ben begonnen met een kopje koffie met melk en een klontje suiker, ieuw! Zonder suiker is nog niet helemaal mijn ding maar met is ook niet lekker! Dat is wel een stap in de goede richting! 😀
Mijn ontbijt is kwark, met muesli en vers fruit!
dag 17 en 18 ontbijt
De lunch is gewoon met crackers,
dag 18 lunch
daar ben ik gewoon gek op.

We zijn op visite en er is heel lief ook aan mij gedacht, druifjes, paprika, komkommer en mineola’s liggen voor mij klaar! Het avond eten zijn rasfrietjes en een kroketje, met een beetje Amerikaanse frietsaus. Niet teveel, want ik ben nog steeds niet opgeknapt. De rasfrietjes zijn okey, maar de kroket is niet lekker, ook omdat ik alleen de ouderwetse runderkroket echt lekker vind! De kroketten van tegenwoordig hebben een jelly inhoud, bah.

Oordeel tussentijdse gedachtegang

Het oordeel van de dag: ik was al op de goede weg, maar merk dat de koffie met suiker wel verrassend is! De frietjes aten we al niet zoveel, dus dat was niet heel veel anders. Kennelijk mis ik minder dan ik dacht. Wel fijn omdat tussendoor even te checken. Het is tenslotte mijn eigen challenge. En superstreng zijn is voor een ander misschien goed, maar voor mij werkt dat helemaal niet. Ik weet van mijzelf dat ik na een zwak moment of een besluit echt niet de koekjespot open trek of de snoeppot en alles leeg eet. Die zin in zoet zat er bij mij toch al nooit zo in gebakken.

Dag 18

Vandaag gaat het al beter, ik ontbijt met een heerlijk bakje kwark met muesli en vers fruit. De lunch bestaat weer uit crackers met rosbief, kaas en pindakaas! Het avondeten bestaat uit aardappels met spinazie en een heerlijk stukje zalm!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s