Geplaatst in Gezond eten en leven

Dag 3 en 4 van de 30 dagen Suikervrij Challenge

Dag 3:

Mijn ontbijt bestaat meestal uit muesli met rijstemelk of kwark.

10255411_789575044411839_1896686384773580235_o

Vandaag ben ik begonnen met een boodschappenlijstje, dat er ongeveer zo uitzag. (Rucola, Wasa zuurdesem crackers-meergranen en rogge, gebroken lijnzaad, quinoa, couscous, azijn, mosterd, zonnebloemolie, citroensap, witte kaas, kipfilet, rosbief, gehakt, huttenkase, perssinaasappels, kokosolie en kokosvet, avocado, komkommer, passievrucht, appels en havermout)

imageimage

imageimage

imageimage

imageimageimageimage

imageimage

Mijn eerste creatie is avocadomousse, neem 1 avocado en prak deze fijn met een vork, voeg voor een frisse smaak zuivelspread naturel of voor een volle smaak zelfgemaakte mayonaise toe. Peper en zout kun je zelf naar behoefte toe voegen, ik heb er ook een beetje paprikapoeder doorheen gedaan. En zie hier, overheerlijke zelfgemaakte avocadomousse in 5 minuten! Mijn lunch bestond uit 3 zuurdesem crackers met avocadomousse, belegd met tomaat en rosbief, ook heb ik 2 sinaasappeltjes geperst en klaar is mijn lunch. Het was heerlijk!

imageimage

En vanavond heb ik pannekoeken gegeten, mijn vader maakt ze altijd al zonder suiker en ze zijn heerlijk, door kaas erop te doen of appelstukjes kan ik ze gewoon heerlijk eten! Zelfs de spekpannekoek mag ik (er zat geen suiker in het pakje spek) een echte traktatie! 😀

Dag 4: Vandaag maak ik mayonaise, want degene uit de winkel bevat suiker (blech)! Men neme een eetlepel mosterd, 2 dooiers, 200ml zonnebloemolie, 50ml olijfolie en 4 eetlepels azijn. Dit recept ga ik aanpassen want je het lijkt erg op Franse Dijon mosterd. Stop dit in de maatbeker, doe de staafmixer erin en binnen 10 seconden heb je je eigen mayonaise! Hoe makkelijk is dat! Onder tussen had ik ook wat eieren gekookt en er 2 fijn geprakt, een beetje eigen gemaakte mayonaise er doorheen, fijngesneden verse peterselie, peper en zout en voila, een heerlijke eiersalade!

resource_1qx8ug1avgmr12 resource_22TO7m1aybDE1eresource_14NbkQ1agBik1a

En mijn lunch voor vandaag, de cracker (zuurdesem meergranen) met eiersalade is al op ;), Deze zijn met avocadomousse en tomaat en rosbief met een beker versgeperste sinaasappel! Mmmmm!

resource_x9Ofa1aohAAccg

En wat zal ik vanavond eens eten? Nou dat is spelt couscous met spinazie ( met een klein beetje huttekase), zelfgemaakte sate en zelfgemaakte gehaktballen geworden! Jum!

resource_1wlDLo1axRwFk1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s